dijous, 15 de desembre del 2011

11. Noticies de l'Acròpolis d'Atenes

Aquesta entrada pretén fer una petita selecció de les noticies més interessants que s'han publicat sobre l'Acròpolis.

El mes de juny de 2009 es va inaugurar el museu de l'Acròpolis, ja que dins la mateixa Acròpolis i va quedar petit, per això el varen re-ubicar a les afores. Per aquest motiu i per les noves dimensions del museu el ministre de cultura va expressar els seus desitjos de que el British Museu tornàs tots els exemplars que posseeix, que són molts.

- Grecia pide retorno de frisos del Partenón desde nuevo museo de la Acrópolis

L'octubre de 2010 una notícia deia que l'Acròpolis estava tancada perquè uns 300 empleats estaven de vaga ja que per la crisi no es renovarien contractes temporals. Aquesta situació és precària per tota la ciutat ja que es el principal punt turístic i a la vegada quan menys treballadors hi hagi menys protecció rebrà l'Acròpolis i tots els seus edificis.

- La Acrópolis de Atenas sigue cerrada por huelga.

El 27 d'octubre del 2008 a una pàgina web publicaren que tota l'Acròpolis seria netejada amb una tècnica de làser, és un procés molt delicat i va ser estudiat i utilitzat amb anterioritat. Ja utilitzat en el 2004 per netejar els marbres del Partenó i en el 2008 havien de ser utilitzat en els altres edificis.

- Limpian de polución la Acrópolis de Atenas con láser

A principis de juny es publica que els miners xilens, que són coneguts per haver estat rescatats del jaciment de Sant Josep de Xile i que varen viatjar a molts indrets del món també visitaren l'Acròpolis i el seu museu.

- Los mineros chilenos rescatados visitan el Museo de la Acrópolis de Atenas

El desembre del 2010 és publica que el procés de restauració dels Propileus s'ha duit a terme amb una culminació escelent.

- Culmina la restauración de la entrada de la Acrópolis.

Altres publicacions:

-Es reconstruido el templo griego de Atenea.

- El nuevo museo de la Acrópolis por fin abre sus puertas.

- Restauración y Remodelación: Concluyen las obras en el Partenón de la Acrópolis de Atenas

- La misteriosa història de l'Acròpolis pre-clàssic.




1 comentari:

Seguidors