diumenge, 11 de desembre del 2011

10. L'Acròpolis a l'actualitat

Actualment l'estat de conservació de l'Acròpolis atenenc és bastant precari, llevat d'alguns edificis dels quals se conserva sobretot la seva façana com el Partenó. Aquest estat a provocat que ja no hagin restes de moltes obres, com l'Atenea Prómakhos. Sense dubte el pitjor moment de per l'Acròpolis fou en 1687 quan les obre de santuari botaren per l'aire a causa d'una bomba veneciana.
Per altra banda, per aprofitar les restes arqueològiques del jaciment, gaudir-ne i conservar-les enfront del pas del temps, es va decidir construir, l'any 1865, un museu dins el santuari per ubicar aquestes restes. Al poc temps es demostrar que aquest espai fou insuficient per guardar totes les restes de l'acròpolis, així que se decidir construir altra museu, més petit, l'any 1888. Però insuficient, també, ja que no donava cabuda a la gran demanda turística es va demolir en el 1946-1947 i el primer museu es va ampliar. Però aquest darrer ha rebut reformes i ampliacions constants fins l'any 2000. Actualment consta d'una superfície de 14000 m2.
En aquest museu podem trobar una gran diversitat de col·leccions permanents, com la galeria d'època arcaica, i temporals, com s'ha que hi ha actualment de Pericles.
Per més informació sobre el Museu de l'Acròpolis visitau la seva pàgina.
Actualment, també s'han fet reconstruccions dels edifici, com els Propileus del qual s'ha allargat el seu sostre de marbre, ja que l'estat volia magnificar el seu valor estètic perquè és de ses úniques peces de l'acròpolis que mantenen grans segments originals.
També es va fer una netetja amb làser del temple d'Atenea Niké, per deixar-lo en òptimes condicions.

Bibliografia

- Darreres notícies sobre l'Acròpolis d'Atenes

1 comentari:

Seguidors